Food fotografie

  • 03 januari 2017

Ontdek de mogelijkheden van food fotogratie

De essentie van food fotografie is een gerecht smaakvol en kleurecht op de foto zetten. Met het gebruik van eigen food foto’s kunnen verschillende doelen bereikt worden:

1.     Maak mensen enthousiast om een recept te ui te proberen
2.     Motiveer mensen om een bepaald product te kopen
3.     Inspireer mensen om volgens een bepaalde filosofie te eten
4.     Vermaak mensen zodat ze terug komen, of dat ze het boek, blog of magazine blijven lezen
5.     Nodig mensen uit in uw restaurant, of motiveer mensen om uw cateringservice in te schakelen.

Het streven bij food fotografie is de foto’s zo echt mogelijk te maken, dus zonder manipulatie (bv scheerschuim ipv opgeklopte melk op de cappuccino). De foto’s van de gerechten worden uit diverse hoeken genomen en, indien mogelijk, wordt natuurlijk licht gebruikt. De gerechten worden dan ook ter plekke bereid; de samenwerking met uw eigen chef is een vereiste en resulteert in een optimaal resultaat.

Food fotografie kan in 3 stijlen gedaan worden:

Product
Een product foto is een foto waarin het gerecht alle aandacht krijgt. Hierbij kan het gerecht vanuit diverse standpunten gefotografeerd worden. Platte gerechten zullen met name vanuit 90 gr vastgelegd worden; een gestapeld gerecht zal vanaf 20-40 gr beter tot zijn recht komen. 

Digitaal-Restaurant-Food-Fotografie-2.pn

Bruscetta van Parmaham/ vijgen/rucola/balsamico, De Watermolen van Opwetten, Nuenen.

Style
Een stylefoto is een foto van uw gerecht waarbij enkele accesoires zijn toegevoegd, om meer sfeer in de foto te creëren. Denk aan het toevoegen van een servet, bestek etc. Voor het creëren van deze foto’s worden beproefde adviezen en tips van food stylisten toegepast. 

Digitaal-Restaurant-Food-Fotografie-3.pn

Caramel cheese cake, De Gouden Leeuw, Sint Oedenrode

Setting
Een setting foto heeft een beeld van het geheel. Uw gerecht is de hoofdrolspeler; uw onderneming wordt echter hierbij subtiel bij de foto betrokken. Hierdoor ontstaat een foto met een beleving. Het unieke, de combinatie van uw specialiteit in uw ambiance, wordt in beeld vastgelegd.

Digitaal-Restaurant-Food-Fotografie.png#

Vega burger, De Bengel, Eersel
Vooraf zal de food fotograaf telefonisch met uw chef bespreken wat de planning is, welke gerechten vastgelegd gaan worden en welke voorbereidingen noodzakelijk zijn. Een checklist zal hiervoor gebruikt worden.

Nieuwsgierig naar wat Food Fotografie voor uw restaurant kan opleveren? Neem contact met ons op en bespreek uw mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Vandaag nog uw restaurant online

Ga vandaag nog aan de slag! Neem contact met ons op dan zorgen wij voor een passende oplossing voor uw restaurant.


Maak een afspraak