Restaurateurs opgelet: zonder website tel je niet meer mee!

  • 07 maart 2016

Restaurateurs opgelet: zonder website tel je niet meer mee!
Uit onderzoek van Google Nederland is gebleken dat 96% van de huishoudens in Nederland een vorm van internet tot zijn beschikking heeft. Gemiddeld hebben Nederlanders zo’n 3 apparaten om online mee te gaan. Nederland is zelfs wereldwijd koploper (per huishouden) als het gaat om het gebruik van tablets.

De feiten in percentages
Het onderzoek gaat verder. Google Nederland heeft het online gedrag van restaurantbezoekers (in Nederland) onder de loep genomen en wij nemen een aantal feiten met u door: de meeste mensen gaan spontaan uit eten of omdat zij iets te vieren hebben. 71% van de bezoeken is een herhaalbezoek, 29% is een eerste bezoek. Gaat men voor een eerste bezoek, dan heeft 32% van de gasten vooraf naar informatie gezocht. Waar? Op internet natuurlijk!

Waar een consument gemiddeld 30 minuten bezig is online een restaurant uit te zoeken, worden 25 minuten doorgebracht op de websites van de restaurants. De overige 5 minuten gebruiken zij om rond te neuzen op overkoepelende (review)websites.

Hoe staat het met uw website?
Het hebben van een goede website is dus van levensbelang. Gebruiksvriendelijk, up-to-date en perfect te bezoeken op verschillende schermen zoals die van uw smartphone, laptop of tablet. Doordat mobiel internet bijna niet meer weg te denken is, wordt de oriëntatie- en beslistijd van het kiezen voor een restaurant steeds korter. Hoe vaak hoort u niet dat men spontaan bedacht heeft uit eten te gaan toen zij op een verjaardag of in het café waren? U moet hier wel op inhaken.

Be aware, be SOLOMO
SOcial, LOcal & MObile. Vindbaarheid en de invloed van (positieve) reviews spelen daarbij een grote ondersteunende rol. Gebleken is dat men vooral locatiegericht zoekt met de termen ‘restaurant + plaats’. Zorg er dus voor dat uw restaurant bovenaan in Google komt te staan.

Daar een goede website het visitekaartje is van uw restaurant, mogen interieur, vriendelijke bediening en originele gerechten natuurlijk niet uit het oog verloren worden. Gasten moeten restaurants in de wereld van nu gemakkelijk online kunnen vinden, maar mond-tot-mond-reclame zal altijd blijven bestaan. Zorg voor de perfecte combinatie.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Vandaag nog uw restaurant online

Ga vandaag nog aan de slag! Neem contact met ons op dan zorgen wij voor een passende oplossing voor uw restaurant.


Maak een afspraak